Printer Friendly Version Е - грађанин - регистровање корисника портала е - Управа и издавање параметара за апликацију "Consent ID" @ 3 March 2023 08:43 AM

У складу са протоколима потписаним између Министарства спољних послова и Министарства информисања и телекомуникација, као и Министарства спољних послова и Канцеларије за ИТ и еУправу, Генерални конзулат Републике Србије у Штутгарту ће, од 01. фебруара 2023. године, почети са применом бесплатне услуге регистрације корисника портала еУправе и издавања параметара за мобилну апликацију "Consent ID", која ће нашим грађанима у иностранству омогућити већу доступност електронских услуга на порталу е-Управа - https://euprava.gov.rs/. 

Апликација "Consent ID" служи да на сигуран и поуздан начин потврдите да сте ви захтевали пријаву преко Портала за електронску идентификацију. Пријава преко мобилне апликације "Consent ID" омогућава коришћење свих електронских услуга на Порталу, што није случај уколико се пријава врши путем корисничког налога, односно путем е-маил и лозинке.
Са детаљима у вези са апликацијом "Consent ID", посебно у вези са Упутством за инсталирање мобилне апликације "Consent ID" и Упутством за пријаву мобилном апликацијом "Consent ID", можете се упознати преко следећег линка: https://euprava.gov.rs/prijava-eID. 
Како би остварили свој електронски идентитет (регистрација налога и издавање параметара) грађани Р. Србије морају да испуне следеће предуслове:
искључиво лично да се појаве у Генералном конзулату Р. Србије у Штутгарту ради издавања параметара за мобилну апликацију "Consent ID";
да поседују валидна биометријска документа (лична карта или пасош) издата од стране МУП Р. Србије;
да су навршили 16 година живота;
да поседују личну е-маил адресу и
мобилне телефоне са оперативним системом Андроид/иОС или таблет уређаје.
Инсталирање мобилне апликације "Consent ID"
Потребно је да преузмете мобилну апликацију "Consent ID" учитавањем QR кода:

 

Скенирајте QR код како би сте покренули инсталацију апликације "Consent ID" на свом мобилном телефону или таблету. Апликација је доступна за Андроид и иОС кориснике.