Printer Friendly Version VAŽNO OBAVEŠTENJE! @ 18 May 2020 06:38 AM

 

VAŽNO OBAVEŠTENJE!

17.05.2020.

Obaveštavamo građane da će u ponedeljak 25.05.2020.godine, Konzularno odeljenje Generalnog konzulata početi sa izmenjenim i kontrolisanim režimom rada i prijema stranaka.

Stranke će se primati svakog radnog dana od 09,00 do 13,00 časova.

1. Od ponedeljka 25.05.2020. g. počeće prijem zahteva za putne isprave onih stranaka koji imaju zakazane termine.

3. Termini se mogu zakazivati isključivo putem telefona 0711 601 706 30, termini mogu da se zakazuju od 18.05.2020. godine od 10-12 časova.

4. Bez zakazanog termina neće biti moguće primati zahteve za pasoš osim u izuzetnim slučajevima koji moraju biti dokumentovani.

5. Zahteve za putne listove, prijave rođenja, braka, otpuste iz državljanstva i druge konzularne radnje moguće je podnositi svakog radnog dana u toku radnog vremena od 09,00 do 13,00 časova.

6. Solemnizacija ili sačinjavanje javnobeležničkog zapisa se prethodno mora zakazati putem telefona 0711 601 706 30 uz slanje skeniranog punomoćja.

7. Molimo da se pre dolaska u Generalni konzulat obavestite o proceduri i dokumentaciji koja je neophodna za podnošenje određenog zaheva, kako bi se uštedelo vreme i izbegao ponovni dolazak u Generalni konzulat.

8. Svi naši građani koji zbog izmenjenog režima rada Generalnog konzulata neće biti u mogućnosti da blagovremeno reše svoja statusna pitanja, mogu nemačkim organima priložiti potvrdu Generalnog konzulata koju ćete pronaći OVDE.

S obzirom na razmere i ozbiljnost pandemije izazvane virusom Covid 19, protokol rada i prijema stranaka će se odvijati uz neophodne izmene.

Ističemo najvažnije:

1. Svaka stranka je obavezna da sve vreme boravka u Generalnom konzulatu nosi masku, rukavice i da zbog higijenskih mera ponese sopstvenu hemijsku olovku.

2. U Generalni konzulat će moći da uđe samo stranka koja podnosi zahtev. Pratioci koji nisu neophodni biće zamoljeni da ostanu ispred ulaza u Generalni konzulat.

3. U prostorije Generalnog konzulata će moći da uđu najviše tri osobe koje podnose različite zahteve.

4. Obavezno je držanje propisanog odstojanja od 2 m od svake osobe koja se nalazi u Generalnom konzulatu.

5. Molimo sve državljane Republike Srbije da se u prvih nekoliko nedelja i dalje uzdržavaju od dolaska u Generalni konzulat ukoliko zahtev koji treba da podnesu nije hitan i ukoliko trpi odlaganje. To je neophodno kako bi se što je moguće pre nadoknadio zaostatak izazvan prekidom prijema stranaka zbog pandemije virusa Covid 19.

6. Skrećemo pažnju da zbog pridržavanja mera predostrožnosti možda nećemo biti u mogućnosti da sve stranke koje dođu istoga dana i primimo, jer se ni ispred Generalnog konzulata ne sme dozvoliti stvaranje redova. Prioritetni i hitni zahtevi će svakako biti razmotreni.

Potrebno je da se svi pridržavamo preventivnih mera koje su na snazi u pokrajini Baden Virtemberg, kako bismo sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih.

Zbog toga molimo za razumevanje i strpljenje, a Generalno konzulat će uložiti maksimalni napor da se svakom zahtevu što je moguće brže i efikasnije izađe u susret.