Printer Friendly Version ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ! @ 18 May 2020 06:37 AM

 

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ!

17.05.2020.

Обавештавамо грађане да ће у понедељак 25.05.2020.године, Конзуларно одељење Генералног конзулата почети са измењеним и контролисаним режимом рада и пријема странака.

Странке ће се примати сваког радног дана од 09,00 до 13,00 часова.

1. Од понедељка 25.05.2020. г. почеће пријем захтева за путне исправе оних странака који имају заказане термине.

3. Термини се могу заказивати искључиво путем телефона 0711 601 706 30, термини могу да се заказују од 18.05.2020. године од 10-12 часова.

4. Без заказаног термина неће бити могуће примати захтеве за пасош осим у изузетним случајевима који морају бити документовани.

5. Захтеве за путне листове, пријаве рођења, брака, отпусте из држављанства и друге конзуларне радње могуће је подносити сваког радног дана у току радног времена од 09,00 до 13,00 часова.

6. Солемнизација или сачињавање јавнобележничког записа се претходно мора заказати путем телефона 0711 601 706 30 уз слање скенираног пуномоћја.

7. Молимо да се пре доласка у Генерални конзулат обавестите о процедури и документацији која је неопходна за подношење одређеног захева, како би се уштедело време и избегао поновни долазак у Генерални конзулат.

8. Сви наши грађани који због измењеног режима рада Генералног конзулата неће бити у могућности да благовремено реше своја статусна питања, могу немачким органима приложити потврду Генералног конзулата коју ћете пронаћи ОВДЕ.

С обзиром на размере и озбиљност пандемије изазване вирусом Covid 19, протокол рада и пријема странака ће се одвијати уз неопходне измене.

Истичемо најважније:

1. Свака странка је обавезна да све време боравка у Генералном конзулату носи маску, рукавице и да због хигијенских мера понесе сопствену хемијску оловку.

2. У Генерални конзулат ће моћи да уђе само странка која подноси захтев. Пратиоци који нису неопходни биће замољени да остану испред улаза у Генерални конзулат.

3. У просторије Генералног конзулата ће моћи да уђу највише три особе које подносе различите захтеве.

4. Обавезно је држање прописаног одстојања од 2 м од сваке особе која се налази у Генералном конзулату.

5. Молимо све држављане Републике Србије да се у првих неколико недеља и даље уздржавају од доласка у Генерални конзулат уколико захтев који треба да поднесу није хитан и уколико трпи одлагање. То је неопходно како би се што је могуће пре надокнадио заостатак изазван прекидом пријема странака због пандемије вируса Covid 19.

6. Скрећемо пажњу да због придржавања мера предострожности можда нећемо бити у могућности да све странке које дођу истога дана и примимо, јер се ни испред Генералног конзулата не сме дозволити стварање редова. Приоритетни и хитни захтеви ће свакако бити размотрени.

Потребно је да се сви придржавамо превентивних мера које су на снази у покрајини Баден Виртемберг, како бисмо сачували своје и здравље својих најближих.

Због тога молимо за разумевање и стрпљење, а Генерално конзулат ће уложити максимални напор да се сваком захтеву што је могуће брже и ефикасније изађе у сусрет.